Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Hvad er en tværstangslås på en kniv?

2024-01-12

A tværstangslås, også kendt som en vippearm eller glidestanglås, er en type låsemekanisme, der almindeligvis findes i foldeknive. Den er designet til at sikre bladet i åben position, hvilket giver stabilitet og forhindrer utilsigtet lukning under brug. Tværstangslåsen er en variation af linerlåsen og fungerer ved at bruge en glidemekanisme.


Dettværstangslåsbestår af en metalstang, ofte formet som et kors eller vippearm, der er placeret på den ene side af håndtaget.


Når klingen er helt åbnet, griber klingens tang (den del af klingen, der strækker sig ind i håndtaget) ind itværstangslås.


Når klingestangen går i indgreb med tværstangen, glider tværstangen vandret eller drejer på plads, hvilket forhindrer bladet i at folde tilbage ind i håndtaget.

For at lukke kniven skubber eller flytter brugeren typisk tværstangen for at frigøre indgrebet med klingetangen, hvilket tillader bladet at foldes sikkert tilbage i håndtaget.

Dettværstangslåser kendt for sin enkelhed og brugervenlighed. Det giver en sikker og pålidelig låsemekanisme til foldeknive, hvilket øger sikkerheden under brug. Brugere kan nemt låse op og folde bladet med én hånd, hvilket gør det praktisk til enhåndsbetjening.


Det er vigtigt at bemærke, at der er forskellige låsemekanismer, der bruges i foldeknive, og tværstangslåsen er blot en af ​​mange muligheder. Kniventusiaster har ofte præferencer for forskellige låsemekanismer baseret på faktorer som brugervenlighed, styrke og overordnet design.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept